Агуркі

Яні F1, Медыя F1-сярэднеплодныя агуркі.

Плён цёмна-зялёнага колеру, гладкі з бляскам, шчыльны, вельмі смачны даўжынёй 16-22 гл і масай 200-250 гр.

Агурок дадзенага гатунку валодае наступнымі перавагамі: лежні, добра пераносіць транспарціроўку. Здольны доўгі час захоўваць высокую таварнасць пасля ўборкі, не вяне, выраўнаваны па форме і памеры і не патрабуе сартавання нават пры ўпакоўцы на падкладку.

Склад і карысныя ўласцівасці агурка

95% складу агуркоў займае структураваная вада, якая вельмі карысная для арганізма, таму што прамывае ныркі і выводзіць непатрэбныя таксіны, солі цяжкіх металаў і дзындры. У складзе агурка таксама прысутнічаюць: бэта-каратын, вітаміны А, В1, В2, С, РР, неабходныя мінеральныя рэчывы: калій, магній, цынк, медзь і марганец, жалеза, хлор і ёд, хром, фосфар і натрый, фалійная кіслата.

Па змесце абалоніны агурок займае лідзіруючае становішча сярод агароднінных культур, харчовыя валакна мякка чысцяць кішачнік, не выклікаючы дыскамфорту, паляпшаюць маторыку і перыстальтыку кішачніка. Рэгулярнае ўжыванне ў ежу свежых агуркоў аказвае станоўчы ўплыў на стан шчытападобнай залозы, прадухіляе ўзнікненне халестэрынавых бляшак на сценках сасудаў, з’яўляецца прафілактыкай сардэчна-сасудзiстых захворванняў.