Перац

Перац гатункі Стаер F1

Жоўты салодкі Блочны перац. Плён буйны (200-230 гр) таўстасценны, правільнай формы, добрай якасці, вельмі аднастайныя, добра захоўваюцца.

Перац гатунку Давас F1

Салодкі чырвоны Блочны перац. Плён буйны (185-200 гр) таўстасценны, вельмі роўны, пасля ўборкі доўга захоўвае таварны выгляд.

Перац складаецца на 90% з вады, акрамя таго, у ім прысутнічае вялікая колькасць абалоніны, утрымліваюцца бялкі, тлушчы і вугляводы. Цэніцца перац за вялікае ўтрыманне вітамінаў, асабліва вітаміна А. У салодкім перцы змяшчаецца шырокі спектр вітамінаў (вітаміны групы В, фалійная кіслата, вітамін З, Е, Да, Ні Р), мікра – і макраэлементаў. Багаты перац каліем, кальцыем, змяшчаецца ў ім магній, натрый, сера, фосфар, жалеза, хлор, марганец, медзь, малібдэн, цынк, фтор і ёд.

Перац — малакаларыйнай прадукт, у 100 грамах ў сярэднім утрымоўваецца каля 25 ккал. Якія змяшчаюцца ў салодкім перцы вітаміны А і С здольныя павысіць імунітэт, дабратворна ўплываюць на рост валасоў і пазногцяў, паляпшаюць стан скуры, слізістых абалонак і ўзмацняюць зрок.