Зялёны лук

Лук зялёны змяшчае абалоніну, паляпшае страваванне і перыстальтыку кішачніка. Фітонціды, якімі багатыя пёры лука, валодаюць абеззаражвальнымі і супрацьбактэрыяльнымі ўласцівасцямі, таму зялёны лук можна ўжываць у якасці прафілактычнага сродкі ў сезон прастудных захворванняў. Маюцца ў зялёным луку біяфлаваноіды, якія па сваёй сутнасці з’яўляюцца прыроднымі антыаксідантамі і валодаюць антіканцерогенным эфектам. Насычаны зялёны колер пёраў лука кажа аб прысутнасці ў іх хларафіла, які ўдзельнічае ў крыватворы і ўмацавальнага сценкі сасудаў (calorizator). У складзе зялёнага лука маюцца вітаміны С, Е, К, неабходныя для ўзмацнення імунітэту, паскарэння росту валасоў і паляпшэння стану скурных пакроваў, а таксама некаторыя мінеральныя рэчывы, сярод якіх: кальцый, магній, цынк, жалеза, сера, фтор, фосфар. Лічыцца, што найбольшую канцэнтрацыю карысных рэчываў маюць белыя часткі цыбульнага пяра.